Baggrund

fredag den 22. marts 2013

DIY - fine konservesdåser med designpapir

Her det seneste års tid har jeg fået lidt mere mod på at afprøve de eventuelle kreative evner, der måtte gemme sig (langt inde?) i mig. Nogle gange er det gået godt med mine projekter, andre gange rigtig godt, og så er der de der gange, hvor det slet ikke er gået.
Jeg er dog efterhånden ved at få bedre hånd om det, og derfor har jeg også lyst til at dele nogle af mine små projekter med jer i form af DIY's.

Min første DIY skal omhandle en forvandling af konservesdåser. Faktisk er de jo überfede i sig selv sådan nogle, men i dag havde jeg altså lige lyst til at beklæde dem så de blev lidt sjove.

Jeg har i søstrene grene købt en pakke med designpapir. Det er super fint, og om så meget andet derfra, billigt. Vigtig detalje når vi snakker DIY. I Jem&Fix fandt jeg noget super fedt mursnor i neongul, og det sidste jeg har brugt til selve udsmykningen er neonorange gavebånd fra HAY.

Som det første har jeg pillet papir af mine konservesdåser og efterfølgende vasket og renset dem grundigt. Efter tørring målte jeg dåsen og tegnede en skabelon af omfanget, som jeg dernæst klippede ud af papir. Skabelonen lagde jeg på bagsiden af designpapiret, tegnede og klippede. Jeg sørgede for at det i længden var en centimeter længere end dåsens mål, så papiret kunne overlappe og sidde pænt på. Efter mislykkede forsøg på at opstøve dobbeltklæbende tape tyede jeg til det næstbedste; en go' gammeldaws limstift. Designpapiret fik en ordentlig tur med stiften og så beklædte jeg ellers dåsen så stramt og glat som muligt. Det var ganske ufarligt. Eller, nej faktisk ikke. Jeg skar mig jo netop på dåsen - så husk lige at tænk over at åbne dåsen pæn når i står og skal bruge den, det giver altså det bedste (og sikreste) resultat ;)
Nu var det så ellers bare at lade fantasien spille ind. Jeg brugte som sagt min neonfarvede mursnor og mit bånd, da jeg synes de sorte nuancer krævede et modspil. Og så er jeg jo lige hooked på neon for tiden, som i nok har opdaget. Båndet bandt jeg blot om som en sløjfe om dåsen, mens mursnoren blev bundet med et grafisk islæt.

Bum færdig, og så havde jeg to fine beholdere, som jeg indtil videre har brugt til designpapir og til mit bånd.

Nedenfor ser i lidt billeder af processen - og af det færdige resultat. God arbejdslyst!
















2 kommentarer:

  1. Super fede dåser. Et fif så du ikke skære dig en gabden gang. Man kan ved tupper waer få en dåse åbner som gør at der ikke er nogle skarpe kanter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Se dét må jeg lige kigge lidt nærmere på! Alternativt købe dåser der ikke skal åbnes med dåseåbner ;-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...