Baggrund

fredag den 15. marts 2013

13 måneders update på Luka

Guud, siden Luka fyldte et år (forleden?) er tiden altså rendt fra mig. Så nu kom jeg pludselig til at tænke på, at jeg jo for filan ikke kom med en månedsupdate i går, og det er jo en fejl! Især fordi det virkelig er gået stærkt med ham den sidste måneds tid og det er heeeeelt vildt så bevidst han er nu. Virkelig! Han er simpelthen den sjoveste at bruge tid med, og jeg kan dagligt rulle rundt på gulvet af grin over ham - simpelthen fordi han bevidst laver så meget fis. Det er SÅ fedt!! Fantastisk alder han er i nu!

Før jeg får snakket røven i laser, vil jeg i stedet fokusere på Luka's 13 måneders update. For den er virkelig lang denne gang! Nu er han nemlig for alvor ikke en baby mere, men mors lækre tumling!

Luka 13 måneder:

- Har taget sine første skridt, dog stadig meget usikker og stadig kun i afprøvelsesfasen
- Går meget med os, og holder nu oftest kun fast med én hånd
- Vinker rigtig fint nu
- Klapper rigtigt nu
- Peger enormt meget på ALT efterfulgt af en lyd der helt sikkert betyder "hva det?"
- Svarer, når vi spørger hvad løven siger, "Waaaaaaaaah"
- Peger på Charlie (vores hankat) når vi spørger hvor han er
- Ryster meget på hovedet, men mest for at være fjollet
- Griner gerne når vi griner og er generelt et rigtigt fjollehoved
- Fløjter hvis vi fløjter (det er altså sejt!)
- Gør ALT hvad han kan for at få os til at grine når vi sidder ved bordet: Grynter, ryster på hovedet, klapper, råber, laver skægge lyde mm
- Siger "mama" når han ser mad
- Elsker at sidde og læse i bøger. Dog gider han ikke læses højt for - det går alt for langsomt jo! Allerbedst er det faktisk at sidde selv og læse på gulvet
- Peger på dyrene i en bestemt bog og kigger på os for at få os til at sige deres lyde (gris, ko, and, fugl mv)
- ELSKER at se på billeder af sig selv og han har helt styr på hvordan han selv ser ud. Så han vil mange gange dagligt gerne bæres hen til billederne af sig selv på væggen inde i alrummet. Står op af os og rækker op indtil han kommer op og så peger han ellers der hvor han vil hen.
- Kravler selv op både i sin egen Alcapulco stol og vores Condesa stol
- Kravler hele vejen op af trapperne til vores første sal, og det går stærkt!
- Giver os til og tager imod ting fra os ("værs'go" og "taak"). Finder han eksempelvis sæbebobler giver han os dem, for dem ved han godt han ikke kan finde ud af at åbne og ved, at det er skægt når vi puster bobler
- Spiser kæmpeportioner i øjeblikket, og nyder at spise selv. Der skal til aftensmaden altid ligge majs på bordet som han selv kan sidde og guffe.

Er det ikke vildt så meget der er sket på bare den sidste måned?? Jeg er simpelthen så overrasket og kæmpestolt af ham. Skønne dejlige dreng!














Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...