Baggrund

tirsdag den 19. februar 2013

Når farfar er forfatteren ❤️

Luka's farfar har skrevet i mange år. Han har bevæget sig rundt i alt lige fra theaterstykker til børne/ungdomsbøger til erindringer til korte fortællinger.
Tidligere har han skrevet for sit eget forlag, men de sidste mange år har han skrevet for sin brors forlag. Flere bøger har de skrevet sammen, og så er der samlingerne, hvor farfar har bidraget med en historie eller to.

Det seneste skud på stammen er en samling godnathistorier der udgør bogen "Godnat - og sov godt!". Det kom som en overraskelse da farfar viste os sit bidrag, for udover at det var sådan en sød historie han havde skrevet, ja så lagde vores lille familie navne til personerne i historien. Vi kunne ikke andet end blive rørte.

Historien hedder "Solen er så rød, mor". Den handler om en lille dreng, Luka, der følger et solsortepar som bor i familiens store træ i haven. Far Søren fortæller Luka at de bliver nødt til at fælde det gamle træ, hvilket knuser Luka, for hvor skal solsortene så bo? Dør de så? Luka tænker mange tanker og sætter sig for at ville vogte solsortens hjem. Far Søren og mor Nina er opmærksomme på Luka's omsorg for solsorten, så de beslutter sig i hemmelighed for at ville bygge et fuglehus til solsorten. Luka bliver meget meget lykkelig da han ser fuglehuset, men bekymret, da hullet viser sig at være for lille til solsortene. Derfor lover far, at de udsætter fældningen til næste år inden solsortene begynder at bygge reder. Fuglehuset hænger de dog op alligevel, og dagen efter opdager Luka at et blåmejsepar er flyttet ind. Han er så glad for at hans far nu har reddet et andet fuglepar, for nu er hans far jo en helt!

Luka er så heldig med den farfar han har fået, og han vil altid kunne slå op i bogen og vide at hans farfar har skrevet lige den historie med tanke på ham ❤️


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...