Baggrund

tirsdag den 29. januar 2013

Den første måned i dagpleje

Nu har Luka efterhånden gået i dagpleje i en måned. Vildt. Tiden flyver. Han er kørt rigtig fint ind og DpLisbeth siger, at han allerede er et rigtigt dagplejebarn. Det varmer moderens hjerte. Omend der stadig er gråd og ulykke når jeg afleverer ham om morgenen, er han trods alt den gladeste dreng resten af dagen, og det er det vigtigste!

Luka er "lillebror" henne i dagplejen - ja det kalder de ham, haha. Han går nemlig sammen med tre store drenge på 2,5 år - Asger, Julius og Bastian. Drengene er allerede blevet glade for Luka og kommer altid og siger både godmorgen og farvel når vi henholdsvis afleverer og henter. Luka finder også stor tryghed i drengene og kravler rundt efter dem dagen lang. Funny!

Man siger jo, at der sker en helt masse med børn når de starter i pasning. Det må jeg bukke under for, for Luka er godt nok blevet en stor, klog, jeg-vil-frem-i-verden-dreng efter han er startet! Han er frygtløs og føler sig på ingen måde truet af ældre børn eller nye steder. Han går bare ombord i legetøjet og i udfordringerne.

Denne tilgang til verdenen har også resulteret i en del debuter til fisen. Både på godt og på ondt. Heldigvis kan vi stadig grine af det meste, men jeg har dog lige måttet sluge et par kameler (læs: elefanter) en gang eller to ;-) Se bare her;

I løbet af sin første måned i dagpleje har Luka:

- Placeret et solidt tandsæt i kinden på en 2årig pige, der havde noget legetøj han ville have henne i legestuen

- Fået sin første store (og må jeg tilføje meget flotte) bule lige i panden

- Rykket en stor pige i håret fordi hun sad i vejen for ham

- Lært, at specielt en af drengene ikke siger fra, når han stjæler hans legetøj, hvorfor han er Luka's typiske "mug"-victim

- Fået tilegnet sig et nyt kælenavn fra sin nordjyske dagplejer: Bufass. (Betyder tilsyneladende en tæt fyr der vil frem i verden)

- Nøjes med at sove en lur om dagen, da det simpelthen er så sjovt at lege, at han ikke har tid til at sove

...

Hvor blev min lille, stille, forsigtige dreng af? Haha. DpLisbeth er meget imponeret over ham og hans intelligente lille væsen. Næste skridt er dog at han skal lære, at ikke hele verden drejer sig om ham. Men hvor skulle han også vide det fra, når nu han netop har været verdens centrum de første 10,5 måneder af sit liv? :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...