Baggrund

søndag den 14. oktober 2012

8 måneders update på Luka

I dag fylder Luka 8 måneder. Lige præcis de 8 måneder synes jeg er ekstra stort. I min optik er det nemlig her grænsen mellem baby og tumling går. Sagt på en anden måde, så er min lille dreng altså ikke længere en baby, men en rigtig lille tumling!

Den betragtning passer jo egentlig meget godt på Luka. Den baby'ede del af ham er efterhånden helt væk og han mosler jo rundt overalt som et rigtigt lille barn. Vildt.

Den sidste måned har Luka også i højere grad bevist, at han er ved at rykke op i alderen. Det kan jeg tydeligt fornemme, når jeg læser sidste måneds update på ham og ser på den i forhold til nu.

I kan jo selv bedømme, for her kommer Luka's 8 måneders update. Nu kan han:

- Møve sig hurtigt og langt omkring. Han er efterhånden i alle hjørner herhjemme.

- Forstå et "nej" eller "ah ah" når han laver ballade (som han er dygtig til ;) ) .. En anden ting er så at han kun lige reagerer og så kort tid efter fortsætter han, for så er "nej'et" glemt!

- Så småt sætte knæene ind under sig for at prøve at komme op (det lykkes dog desværre ikke så godt, men han giver det da et par forsøg om dagen i øjeblikket)

- Bedre spise grovere mad og større stykker af det. Rugbrødshapserne er blevet større og ryger bedre ned, og bananen spises i stykker i stedet for mos.

- Tage mad fra bordet op i munden, eksempelvis en lille skive tomat, en brødstang eller en halv vindue. Han øver pincet-grebet, men endnu får han dog bedst fat med hele hånden.

- Med vores hjælp gå på sine ben. Hurtigst går det, hvis vi holder ham under armene (ja, så løber han faktisk), men holder vi ham bare i hænderne kan han også tage et par skridt. Gåvognen kan han dog endnu ikke helt finde ud af, højest to skridt mens vi holder den.

- Lege legen "Hvor stor er Luka", hvis man gentager det for ham nok gange. Det ser rigtig sødt ud når han så rigtig stolt sætter armene i vejret mens han storsmiler.

- Næsten forstå at vinke. Vi øver, og han bevæger sig lidt på hånden hver gang, men har dog ikke helt fanget bevægelsen endnu.

- Tydeligt genkende bedsteforældre, moster og faster. Og har helt styr på hvem han gerne vil i kontakt med. Han råber gerne hvis han vil ses, så der er bestemt kommunikation fra ham.

- Sidde op næsten helt ret, dog stadig ikke i så lang tid af gangen. Balancen mangler stadig, så han vælter gerne bagover eller til siden efter lidt tid.

- Sidde rigtig pænt i højstolen (kunne han vist også i sidste måned)

- Vise at han er kilden ved halsen og i lysken. Han griner højlydt når vi kilder ham der.

- Luka har desuden fået sin 3. tand som er venstre fortand i overmunden.

Desuden er vi stoppet med at amme. Luka gad ikke rigtig mere til sidst og lavede mere sjov end han spiste, så han udviste tydeligt, at han da var blevet for gammel til det pjat :) Så nu får han i stedet for flaske et par gange eller tre om dagen - herhjemme kaldet hans "bajer"!

Vores store, dejlige bølle-tumling! :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...