Baggrund

tirsdag den 29. maj 2012

bObles

Jeg ELSKER bObles! I alle former, farver og afskygninger. Jeg er vild med at det er tumlemøbler der kan beskæftige både de helt små, de lidt større, og sandsynligvis også en voksen eller to ;)

Derfor skulle min søns samling påbegyndes i dag. Godt nok ikke med et tumledyr, men derimod med deres puslespilsgulv! Disse typer gulve/måtter er vist en klassiker i ethvert småbarnshjem, da det er et super underlag til de små. De ses typisk i en million farver og fyldt med tal eller bogstaver, så da jeg fandt ud af at bObles lavede en mere enkel og smart model blev jeg henrykt!

Farven der blev investeret i idag er den turkise, da jeg synes kombinationen i den er super fin. Så nu ligger den og venter på at min søn vågner i morgen tidlig og er parat til at indtage gulvet!

søndag den 27. maj 2012

En svaghed for rapsmarker

Efter en vidunderlig dag med barnedåb i går (indlæg og billeder derfra kommer senere), har vi nydt en stille dag herhjemme dagen derpå. Solen har igen stået højt på himlen og vejret har generelt indbudt til en lille tur ud i det blå!

Så i dag skulle det være! -Siden Luka kom til har jeg utallige gange fablet om at jeg, når tid var, ville have ham ud i en rapsmark til et photoshoot. Jeg har nemlig en forkærlighed for rapsmarker! I de mange år hvor jeg har kørt med tog til og fra skole/arbejde, har jeg altid nydt at sidde og kigge ud på de smukke, gule marker omkring den her tid. Og med deres korte blomstringsperiode var det bare at komme afsted!

Liiidt skeptisk over situationen ;)
Beundrende blik
Den klassiske åbne mund når mor kysser!

Far og fisen kigger på de flotte gule blomster
Som I nok kan se, nåede vi det ikke mens markerne var på sit højeste. Men det var en fin (og ultrakort) tur - og så tar vi revanche næste år! :)

lørdag den 26. maj 2012

Hvad er barnets navn?

Som i ved blev Luka døbt i lørdags. Det var en rigtig stor dag for os og den gik bare over al forventning.

Vi ankom tidligt til kirken for at have god tid til at få ro på Luka, der ikke er den bedste til at være længe oppe eller kapere, at der sker for meget omkring ham. Planen var at spille amme-kortet hvis han begyndte at græde - og det gjorde han. På et hængende hår fik han et tår og røg over i armene på min søster, der skulle være gudmor og bære ham i kirken.

Under gudstjenesten var Luka forbavsende rolig, og de par gange han gjorde antræk til utilfredshed, fik min søster afværget, så pheeew, der forsvandt dén frygt.
Med nogle-og-tyve grader udenfor svedte min søster og Luka om kap i kirken - og måske var det derfor han heller ikke brokkede sig da han fik vand i håret under dåben :)

Hele ceremonien var meget rørende, lige fra da vi gik op i kirken med alles øjne rettet mod os, til salmerne og kirketonerne, til dåben og igen til udgangen (hvor Luka iøvrigt sendte alle gæsterne et blik mens han blev båret ud). Mor her kunne ikke holde tårerne tilbage! ;)

Efter gudstjenesten fik vi taget billeder inde i kirken og udenfor af Sørens bror, der som tidligere nævnt er prof indenfor området. Billederne har vi ikke fået endnu, men jeg glæder mig SÅ meget til at se dem, og skal også nok flashe et par stykker når de kommer ;)

Selve "gildet" skulle vi holde hjemme, hvor den stod på brunch. Bedsteforældrene var kørt i forvejen og fik hurtigt anrettet det sidste så vi kunne byde gæsterne velkommen.
Dagen forløb ligesom vi havde ønsket os; stille og rolig og i afslappet stil, hvor gæsterne kunne hygge sig inde som ude og bare føle sig godt tilpas. Maden var lækker, vejret var fantastisk og Luka? Ja, han var vågen det meste af dagen og pludrede løs med alle og hyggede sig bare i dén grad. Spørg om vi var stolte af vores søn!! Alle de forestillinger og vores frygt, om en dreng der ville græde pga den store opmærksomhed og de mange mennesker fik han virkelig gjort til skamme! Herligt!

Hen på eftermiddagen fik vi dåbskage, og den sidste bedrift til festen blev et fællesbillede i haven, som var rigtig hyggeligt og sjovt at få taget!

... Og ja så skal jeg da ellers lige love for at dagen var udbytterig når det kom til gaver. Hold da helt op hvor kom det bag på os med så mange fine ting. Nedenfor kan i se et lille udsnit - vi er bare så glade for alle gaverne!

End of story er, at vi sammen med Luka gik i seng om aftenen med store smil på læberne ovenpå den mest fantastiske dag og vores første fest for Fisen :)

fredag den 25. maj 2012

Dagen før dagen

Jubii, så er det imorgen det hele løber af staben. Dåben. Glæder mig så meget!
Tjeklisten er løbet igennem otteoghalvfjerds gange og der er styr på det hele, så nu skal bettefisen bare nyde sin sidste nat med titlen "nyfødt dreng B.." (mit efternavn).

Og så får i lige min liste over de ting jeg glæder mig allermest til i morgen:

- At min søster skal holde Luka i kirken og sige hans navn (Gudmor)
- At Luka bliver en del af folkekirken og gennemgår dåbsritualet
- At se min storebror og svigerinde der kommer hjem fra KBH (fadder)
- At få taget billeder i kirken af Sørens bror der er prof
- At se min lille fis være stjernen hele dagen
- At være vært for en masse glade mennesker der er kommet for at fejre Luka
- At spise dåbskagen
- At gå i seng ovenpå en fantastisk dag spækket med gode minder

Ihh hvor jeg håber det hele flasker sig, og mest af alt håber jeg at min lille skat er glad og har en dejlig dag <3

torsdag den 24. maj 2012

Mmh forår

For tredje dag i streg oplever vi det fantastiske smukke maj-vejr, som Danmark efterhånden byder på hvert år: Sol, blå himmel, fuglesang og 20+ grader. Rundt omkring springer blomster ud og hækkene har atter fået deres klare grønne farver.

Der er vist ikke noget at sige til at jeg som husejer ELSKER min have på denne årstid. Og så er det jo slet ikke tosset at kunne ligge herude og blogge lidt.
For hyggens skyld vil jeg derfor lige tage jer en lille tur rundt i vores have :)

onsdag den 23. maj 2012

Søvn er overvurderet!

I disse varme dage er søvn herhjemme en overvurderet sag. I hvert fald om dagen. Så fra at være vant til at sove en 4-5 timer om formiddagen og et par timer om eftermiddagen, er der en der har lært min søn at powernappe. 3 x en halv time er det blevet til i dag!! Men jeg ville lyve hvis ikke jeg sagde, at jeg nu også synes det er dejligt at se hans lille kønne ansigt lidt mere - især fordi han jo egentlig er glad det meste af tiden!

I dag var vi ude og nyde det gode vejr og gå på den smukke natursti. Det var et blandt mange forsøg på at få Fisen til at tage en lur. I kan jo selv gætte hvordan det gik ud fra billedet. Meeeen hvor var det en skøn tur alligevel :)

tirsdag den 22. maj 2012

Gøjl til dåben

Som det nok ret tydeligt kommer til udtryk florerer der kun én ting i hovedet på mig disse dage - DÅBEN! Sad og fulgte med den kongelige dåb forleden (i hvert fald det af den der ikke blev buuh'et væk af kæresten), og begyndte rigtig at glæde mig. Selvom jeg ikke ønsker det skal være nogen decideret festdag, som det tydeligvis er i kongehuset, er det alligevel en dag med en stor betydning. Det er jo min søns første store begivenhed, og jeg vil gerne kunne give ham en dejlig dag! .. Bevares, jeg ved godt at han ikke engang kan huske hvad han lavede for en time siden, men engang om nogle år vil jeg gerne kunne fremvise nogle fine billeder fra en mindeværdig dag :)

Til ingens store overraskelse, har jeg taget mig selv i at begive mig ud i alverdens projekter i forbindelse med Luka's dåb. Først kom dåbskagen, som jeg jo tidligere har flashet pynten til, og nu kom turen så til bordpynten.
Ligesom ideen med en fondant-dåbskage, har jeg hentet ideer og inspiration i min dejlige "online mødregruppe"! (Jep, 140 kvinder fra hele landet der har fulgt hinanden i TYKT og tyndt i graviditeten og tiden efter - der pludres :D Herligt!) ... Anyway, her fik jeg i hvert fald inspiration til mit bordpynt, som jeg så gik videre med på nettet.

Her skal i se hvad jeg fik bestilt og fikset så det kan pynte på bordene (og senere i min mund :P )




Hos Bolcheriet i Løkken bestilte jeg to poser med bolcher med "Dåb 2012" og 15 små celofanposer. Herefter har jeg været i gemmerne og finde forskellige rester af lyseblåt bånd, der passer til resten. Så nu har jeg ellers været igang med at fylde de mange poser op og binde bånd rundt om dem. Jeg synes selv de er blevet rigtig fine, og er generelt en stor fan af spiseligt pynt ;)

Det andet projekt har jeg endnu ikke helt besluttet mig for hvordan skal bruges. Til gengæld fik jeg min debut med en sprøjtepose, og fik lært på den hårde måde, at man IKKE skal fylde sådan en helt op ... =)


KYSKAGER! Mmmh :) .. Dem måtte jeg prøve at lave, og især nu hvor vi havde investeret i den blå pastafarve til fondanten. Jeg vil sige, at jeg i den forbindelse priser mig lykkelig for min Kitchen Aid - for så var det muligt at lave mens jeg mere eller mindre havde en dreng på armen :D .. Og kunne knægten grine, havde han ligget på jorden og rullet rundt af det, for hans mor var fuldstændig blå over det hele og kunne slet ikke tæmme al den kyskagemasse. Iøvrigt var der kyskager til noget der minder om 6 plader (!!) så jeg fik min sag for!

Meeeen de blev super lækre... eller i hvert fald halvdelen af dem - dem, som ikke brændte på ;) Og derfor vil jeg lige slutte denne lækre sommeraften af med et billede, der sætter godt gang i spytproduktionen hos undertegnede



God sommeraften!

lørdag den 19. maj 2012

Når mor shopper til Fisen

Når man har hang til at shoppe er det heldigt at man har en ganske glimrende undskyldning for at gøre det - nemlig en søn :D

Og nu står den jo på barnedåb om en uge, så der skulle jo købes noget fint som Luka kan have på efter han er blevet døbt.

Først købte vi en grå heldragt fra Sofie Schnoor - men sikke en skuffelse! Den er jo helt forkert skåret til sådan et lille barn, så selvom den er cool ryger den retur! (Se billede af heldragten med høretelefonerne - helt ærligt, kom ind i kampen venner!)

Derfra gik det stærkt med at købe en lækker Danefæ heldragt, som altid sidder perfekt på slanke børn, ligesom der røg en body med derfra også.

Og se også lige hvor fint et sæt vi fandt i H&M! Kunne slet ikke stå for de bukser :-)

Derudover fik lillefisen en lækker fleecetrøje og en anorak fra Miniature - Juhuu!

Så nu skulle det nok være muligt at klæde ham fint på på lørdag ... Og alle andre dage også :P





torsdag den 17. maj 2012

Dåbskagen

Nu nærmer den store dag sig for alvor, hvor Luka skal døbes. Hans første store fest, og pheeeew alt det der skal forberedes inden. Spørg om jeg stresser!

Okay fair nok, så bærer jeg nok også selv en del af skylden for al den stress, idet jeg har valgt at sætte gang i nogle lidt større projekter. Blandt andet dåbskagen, der selvfølgelig skulle være en rigtig fondant-kage!

Min mor og jeg gik derfor igang forleden, efter at have købt diverse udstyr og farve ind til sådan en fætter. Jeg var sikker på, at min store erfaring i modelervoks fra barndommen skulle komme mig til gode, men hmf, det var da godt nok lidt sværere end forventet. Sikke et nørkelarbejde. Jeg bliver vist aldrig "cand.modeler", så det var godt, at min kreative mor stod ved min side og havde helt styr på fremgangsmåderne :)

Nu skal I se hvad vi fik lavet!


Små, blå Converse sko :)















Vi har lavet pynt til to kager - en stor firkantet, og en mindre rund. Den firkantede kage skal belægges med hvid fondant og ovenpå skal skoene stå sammen med denne som vi også lavede

Et lille stykke papir med hans navn og dåbsdato :)

Den runde kage kommer til at blive belagt med en lidt mørkere blå fondant (ja, eller hvid - er ikke helt besluttet endnu) og så kommer denne lille lækre barnerumpe ovenpå



Selvom jeg synes det var dødsvært, så har jeg bestemt fået mod på mere. Har lidt besluttet mig for at Luka skal have en fin kage hvert år på sin fødselsdag - og så må jeg jo se om kreativiteten før eller siden begynder at følge trop :)

Men hvad synes i ellers om pynten? Smid eventuelt en kommentar nedenfor. 
Jeg kan desuden røbe så meget at indholdet i kagen er mindst lige så indbydende som det ydre... Hvem sagde  chokoladecreme og hindbærmousse? Mine tænder løber i vand allerede!

.... Billeder af de færdige kager følger selvfølgelig når vi rammer dagen og de skal serveres :)

God kristiflyvedag!


søndag den 13. maj 2012

Mors dag

I dag er det min første mors dag, og jeg har glædet mig helt vildt. Tænk sig at blive fejret fordi man er mor - det er da fantastisk!

Dagen startede tidligt med en lille dreng der ikke synes han skulle sove længere end til kl 6. Så min første morsdagsgave var faktisk at farmand stod op med Fisen, så mor kunne få lov at sove et par timer mere :) Da jeg så efter et par timer begyndte at grynte oppe i min seng, blev jeg hurtigt mødt af min søde kæreste med gaver i favnen! Der var én fra min søn, og en fra min søn og hans far i skøn forening ;)

Se hvad jeg fik!






































Denne memory-blok forelskede jeg mig i da jeg så den for et stykke tid siden, men glemte så alt om den igen. Så at min kæreste skrev sig det bag øret, er jeg bare rigtig glad for! Jeg elsker, at man kan gøre noget så kedeligt som post-its til noget lækkert at kigge på. Og HAY's nye pangfarver er jeg også rigtig stor fan af, da de gør mig glade i låget :)



Og yay, så fik jeg min hulahopring! :D Nu har jeg snakket om den i laaaang tid fordi jeg har forstået at den skulle være god træning til sådan en post-gravid-mave som min ;) Så skal jeg fandenfisme til at bevæge hofterne, ja jeg skal så. Sommer, kom bare an!




IHHH og hvad sker der lige mens jeg sidder og skriver dette indlæg? Det ringer på døren, og SE!







.... Fik jeg nævnt at jeg elsker min lille familie?! :)

lørdag den 12. maj 2012

Ny billedvæg

Juhuu, så fik vi endelig lavet en fin billedvæg i soveværelset! Da jeg havde født gav jeg min kæreste 5 graviditetsbilleder af mig, taget tre dage før fødslen. Dem blev han så glad for, at de lige siden har fået diverse ærespladser i stuen, hvilket jeg har været knap så begejstret for (hvem gider kigge på sig selv dag ud og dag ind?!). Da vi så yderligere i forbindelse med byens "Sødeste-baby-konkurrence" fik taget billede af Luka, og dermed fik endnu et billede til samlingen, fik jeg ham herhjemme overtalt til en billedvæg i soveværelset.

Er den ikke fin?



Som en lille bonusinfo må jeg lige dele min søde venindes knap så skarpe kommentar med jer, da hun så de to store billeder første gang: "Ejj de er fine, fik du taget dem samme dag så?" Haha, ja, jeg fik lige taget graviditetsbilledet og så fødte jeg og så tog vi billedet af ham bagefter! ;) ...... Hæhæ, priceless, og kommentaren kommer nok til at hænge ved hende fra nu af og til evig tid - men lidt kærlig mobning skal der også være plads til :D

Tilbage til rummet - så får i også lige billedvæggen at se som en helhed i værelset også. Er rigtig glad for det skønne billede af min søn der lyser op blandt alle de tykke maver :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...